Stage

Location
Jaunatnes street, Talsi, Latvia
Function
Competition - first place
Phase
Under constuction
Zemesgabals
22150 m2
Area
770 m2

When choosing Talsu Sauleskalna open-air stage concept the key words were BALANCED, CONNECTING and CLAMING. We consider these words best describe traditional festive feeling. The unnecessary details are discarded thus volumetric solution serves as a background for exhibitions and choir performances. More substantial changes of the stage are proposed behind the choir area. The existing curving wall is to be kept and complemented on both sides with the side-scenes. Schreder type diffusers are to be used as finishing in order to improve acoustics. Different cross-section timber beams are to be screwed to each other in order to solve the technical problem of reflectors` installation.